Povestea mea

Povestea mea are la bază un șir de întâmplări care m-au condus să-mi croiesc un destin, altul decât cel pentru care eram pregătită profesional.

Ca psiholog, președinte al Asociatiei Simt Civic conduceam o campanie de informare privind obezitatea infantilă "Părinți informați copii protejați".

În dorința de a-i convinge pe cei cărora mă adresam am început să studiez greșelile frecvente pe care le fac mamele în alimentația copilului mic și aici am descoperit nocivitatea excesului de zahăr, a fructozei din porumb etc.
Acest moment coincide cu nașterea nepoatei mele, o motivația in plus ca să transform visul de-a face preparate din fructe făra adaos de zahăr, în realitate .

Mărturisesc că încercasem la un moment dat să pun pe picioare un mic laborator în care să prepar dulceața clasică, dar m-am lovit de o legislație care nu făcea diferența între producția manufacturată si cea industrială.

Deși nu vedeam calea de - a transforma ideea, hobbiul acesta in afacere, deși dificultăți precum birocrația sau greutățile fiscale cu care se confruntă toți oamenii care conduc afaceri mi se relevau elocvent, totuși am realizat rrețetele și procesul tehnologic pentru preparatele îndulcite cu suc de struguri.

Am avut surprize extraordinare care m- au făcut să mă concentrez pe produs, să trăiesc momentul cu toata forța și să nu mă mai preocupe gândul următoarelor etape: producție si vânzare .

Cu fiecare nouă probă de dulceață descopeream culori, arome mult peste ceea ce numim "ca la mama acasă". Am inteles atunci cât pervertește zaharul adăugat aroma fructului și culoarea și am mai înțeles ce inseamnă 90% fruct într-un borcan de gem.

Nu știam la acel moment că pe piața românească nu exista un astfel de produs .
Dar desigur eu cu mine, jucându-mă cu arome de fructe într-o bucătărie acasă nu-i mare lucru.

Afacerea inseamnă un produs fabricat într-un spațiu autorizat pentru fabricarea conservelor de fructe, buletine de analize și rețea de distribuție.

Aveam senzația că gustul dulce se transformă în amar și că lipsa banilor pentru că până la urmă asta era, imi va spulbera visul de a produce dulceața și compoturi îndulcite cu suc de struguri .

Dar un bun prieten imi sugerează sa apelez la o fabrică și să produc în sistem lohn, recunosc mi s- a părut absurd ca proprietarii unui astfel de capacitați de producție să ia in serios o serie de 200 de borcane de dulceață .

Aveam să constat Însă, că domnul Anghel, proprietarul fabricii nu numai că m- a luat în serios deși m- a privit circumspect inițial, și- l înțeleg, venea dupa 30 de ani de făcut dulceață cu zahăr, m- a ajutat cu experiența dumnealui și mai mult pentru primul lot de dulceață mi- a făcut un discount serios.

A fost începutul unei colaborări fructuoase, pentru mine un ajutor nesperat și un semn că atunci când lucrurile trebuie să se întâmple , se întâmplă.

Trăiesc momente minunate începând cu alegerea fructelor, crearea layout-ului etichetelor şi până la ambalarea pt livrare.

Acum produc 4 tipuri de gem, 3 tipuri de compot îndulcit cu suc de struguri 10% fără conservant, fără aditivi, fără adaos de pectină.....fruct si suc de fruct !

Un preparat cu care mă mândresc, în mod special, sunt strugurii în must fără adaos de apă, fără zahăr .

Pentru că, spun eu, Dumnezeu m-a ajutat și visul meu este realitate am decis că tot profitul să-l folosesc pentru campania "Părinți informați copii protejați".

Totodată lucrez împreună cu specialiști de renume în domeniul oenologic pentru a readuce pe mesele oamenilor băutura din miere fermentată cu proprietăți extraordinare, numita Mied sau Ambrozie sau Hidromel, băutura zeilor .

Visul meu ...actual este să devin furnizor de dulceață și de Hidromel al Casei Regale.

Cred că cele mai importante atuuri ale mele, în mediul business sunt creativitatea, tenacitatea, capacitatea de a duce lucrurile până la capăt.

Povestea mea dovedeşte că imposibilul e posibil și că singurele limite sunt cele pe care ni le impunem noi înșine.

Așa că sfatul meu ca psiholog și antreprenor este:

fii persevent, ai curaj și urmarește ceea ce - ți doresti să realizezi și fii pregătit atât pentru succes cât și pentru eșec asa ca VISEAZĂ şi ACȚIONEAZĂ!